S9000

Innovatieve middendichting vrij combineerbaar

Het nieuwe GEALAN-systeem S 9000 combineert als combisysteem met een inbouwdiepte van 82,5 mm de kenmerken en voordelen van zowel midden- als aanslagdichting. De grote inbouwdiepte, zes profielkamers in het kozijn en de vleugels en tot drie doorlopende afdichtingsniveaus staan garant voor een uitstekende warmte-isolatie. Daardoor voldoen ramen zelfs aan de hoogste eisen.

Moderne middendichtingsgeometrie

De flexibele middendichting in de kozijnsponning draagt wezenlijk bij aan een betere warmte-isolatie. Tevens beschermt dit de beslagelementen tegen binnendringend vocht en zorgt het daardoor voor eenvoudiger openen, met name bij lage buitentemperaturen.

Voordelen

 1. Geschikt voor de opname van drievoudige functionele beglazing tot 52 mm (STV® 54 mm) dikte.
 2. Smal aanzicht en designgerichte afschuining van 15°.
 3. Intelligent afdichtconcept met tot drie afdichtingsniveaus.
 4. Geoptimaliseerd voor het gebruik van STV® om glas en vleugeloverslag droog te verlijmen.
 5. Heel goede warmte- en geluidsisolatie door een opbouw met 6 kamers en een grote inbouwdiepte bij kozijnen en vleugels.

Geoptimaliseerde warmte-isolatie

Een systeem ontwikkelen met de beste eigenschappen voor warmte-isolatie is geen toeval, maar het resultaat van gericht ontwikkelingswerk. Het succes geeft ons gelijk. Talloze berekeningen hebben een uitstekende warmte-isolatie opgeleverd. Het doel van de ontwikkeling was vanaf het begin het bereiken van een warmte-isolatiewaarde Uf – 0,92 W/m²K in de standaardcombinatie met staal, waarmee het systeem ook geschikt is voor toepassing in passiefhuizen. Dat is gelukt door het totaal van innovatieve details bij de vormgeving van het systeem

Een hoge glasinzet door een overslaghoogte van 26 mm voor een betere warmte-isolatie.

Nauwkeurig passende stalen vormen voor een optimale combinatie tussen statisch gedrag en warmte-isolatie.

Doorlopende 6 kamers in kozijnen, vleugels en posten voor een uitstekende warmte- en geluidsisolatie.

Verbeterd statisch gedrag dankzij STV®,
de statische droge beglazing

Bij de door GEALAN ontwikkelde lijmtechniek STV®(statische droge beglazing) gaat het om het verlijmen van glas en vleugelprofiel met een extra voor de ramenindustrie ontwikkelde kleefstrip, waarbij de normale bevestiging behouden blijft. Door de ruit met het vleugelprofiel te verlijmen wordt de stijfheid van de ruit naar de vleugel overgedragen en wordt het hele systeem stabieler. Daardoor kunnen standaardelementen geheel zonder staal worden gemaakt. In de combinatie STV® met staal in de vleugel zijn bijzonder grote raamelementen realiseerbaar.

 • De combinatie van de STV®-techniek met de gebruikelijke staalversteviging maakt de productie mogelijk van ongekende elementafmetingen.
 • Tijdrovende in- en afstelwerkzaamheden aan ramen kunnen tot een minimum worden beperkt.
 • Het verlijmen van ruit en vleugel verhoogt de bescherming tegen inbraak.
 • Ook na langer gebruik sluiten ramen met de STV®-techniek net zo nauwkeurig als een brandkast.

GEALAN-systeem S 9000 voor Nederland start in 2017

Het nieuwe GEALAN-systeem S 9000 NL vormt het ideale platform voor de Nederlandse ramenmarkt. Als combi-systeem is S 9000 NL zowel als aanslagdichting-variant als ook als middendichting-oplossing verkrijgbaar. Beide varianten voldoen aan de steeds stijgende eisen van de Punkto Energieeinsparung (energiebesparing). In de middendichting-variant met kaderbouwdiepte 120 mm worden Uf-waarden van tot 1,0 W/(m²·K) bereikt, de aanslagdichting-variant behaalt Uf-waarden van tot 1,1 W/(m²·K).

Tegelijkertijd beschikt het systeem S 9000 NL met zijn kaders in de typische blokraam-optiek over de klassieke design-elementen van de Nederlandse markt. Naar binnen of naar buiten, of typische wissel-openingen – voor de diverse toepassingen biedt het nieuwe profielsysteem S 9000 NL voor Nederland optimale oplossingen.

 • Toekomst-zeker door de beste warmte-isolatiewaarden.
 • Innovatief, als combisysteem in middendichting of aanslagdichting in gelijke mate mogelijk.
 • Marktconform door diverse raam-oplossingen – verdiept met schuinte 15°, blokprofiel met schuinte 4°, recht op schuin en vlakke optiek met aanslag.

HEFSCHUIFDEUR S 9000

Schuifelementen zijn een klassiek stijlelement van moderne woningen, waarbij ruim vormgegeven glasvlakken voor welbehagen en elegantie zorgen. De nieuwe hefschuifdeur S 9000 van GEALAN doet deze eisen optisch en functioneel meer dan recht.

Met onze techniek kunnen grote deurelementen probleemloos worden bewogen. Het maakt niet uit of de deur geopend of gesloten is. In beide gevallen stroomt veel licht de kamer binnen. En de bijna drempelloze vloeraansluiting heft daarnaast het verschil tussen binnen en buiten op.

Klassiek

Symmetrisch uiterlijk

Reeds in de standaardbouwwijze valt het aanzien van de vleugel met een breedte van 100 mm zeer smal uit.

Designgericht

Groter aandeel aan glas in de vaste vleugel

Bij deze speciale variant wordt de gebruikelijke vleugel in het vaste kozijn vervangen door een duidelijk smaller beglazingsprofiel. Deze stap verkleint de breedte van het aanzicht in het vaste deel met meer dan 50 procent bij gelijkblijvende waarden voor de warmte-isolatie.

Top warmte-isolatiewaarden

Reeds in de basisversie met standaard versteviging en zonder extra maatregelen bereikt de nieuwe hefschuifdeur een heel goed berekende warmte-isolatiewaarde van Uf 1,3 W/(m²·K).

3-voudige beglazing

In het nieuwe systeem kan probleemloos moderne 3-voudige beglazing worden toegepast tot 52 mm (STV®54 mm) dikte.

Designgericht

Met moderne vormgeving, smalle vleugel en innovatief beglazingsprofiel voor een groter glasaandeel in het vaste kozijn.

Uitstekende prestaties

Door de beste waarden voor warmte-isolatie reeds in standaardversies, optimale verwerking en innovatieve detailoplossingen.

Oppervlakken in acrylcolor

Hefschuifdeuren met het bewezen acrylcolor-oppervlak overtuigen door een lang meegaande, gelijkblijvende oppervlaktekwaliteit. Ze bieden veel speelruimte bij de vormgeving bij nieuwbouw en renovatie.

Veelzijdig

Door verschillende mogelijkheden bij de vormgeving, verschillende uitvoerbare openingswijzen en veel mogelijkheden voor de kleurgeving van de oppervlakken.

VOORDEUR IN HET SYSTEEM S 9000

Toekomstzeker over de gehele linie

Met een inbouwdiepte van 82,5 mm en de moderne 5-kamertechnologie beschikt de nieuwe voordeur S 9000 over een uitstekende warmte-isolatie. Ook de stabiliteit van de nieuwe voordeur overtuigt. Een grote verstevigingskamer, de vorm volgende stalen versterkingen en passende hoekversterkingen dragen daar evenzeer aan bij als de vaste verbinding rond de drempel door het vastzetten van pvc- en aluminiumdelen op twee niveaus.

De voordeur S 9000 scoort ook door de systeemoplossing voor waterkering, die deurelementen niet alleen optisch opwaardeert. Deze zorgt tevens voor de beste bescherming tegen slagregen en een optimale dichtheid door borstelafdichtingen op meerdere niveaus rond de drempel.

 • uitstekende warmte-isolatie door de moderne 5-kamertechnologie
 • flexibele kleurvormgeving
 • bescherming tegen slagregen
 • geschikt voor glas- en paneeldikten tot 52 mm (met STV® tot 54 mm)
 • zeer goed statisch gedrag door grote verstevigingskamers en bijpassende staal- en hoekversterking

Combi-drempel met goede warmte-isolatie

De drempel voor voor- en balkondeurelementen is flexibel inzetbaar in alle systemen van 74 mm en 83 mm voor renovatie en nieuwbouw.

Geschikt voor mindervaliden

De hoogte van slechts 20 mm garandeert een gemakkelijke overgang van binnen naar buiten – waarbij gelijktijdig wordt voldaan aan de eisen aan warmte-isolatie en dichtheid.

Klassiek

Reeds met de klassieke voordeurvariant geeft u uw huis een heel persoonlijke noot. Aan het spel van vormen en kleuren zijn namelijk geen grenzen gesteld. Geef uw voordeur vorm volgens uw individuele ideeën.

Design

Het vlakke aanzicht van de deurvleugel bij de designvariant zorgt voor een optimale esthetiek zonder in te hoeven boeten aan de eisen aan veiligheid en warmte-isolatie. Daarmee krijgt u niet alleen meer ruimte bij de vormgeving, maar is door de ontbrekende overgangen ook het onderhoud van de voordeur gemakkelijker.

KLEURSTELLING IN HET SYSTEEM S 9000

Acrylcolor

De gekleurde acryllaag is tweemaal zo hard als het pvc-oppervlak van witte ramen. De laag is zeer krasbestendig en tevens zeer resistent tegen weersinvloeden. Het zijdematte, gladde en poriënvrije acrylcolor-oppervlak is ongevoelig voor aanklevend stof en vuil. Afbladderen, afbrokkelen en lastig bijschilderen vervallen. acrylcolor-ramen zijn vrijwel onderhoudsvrij en buitengewoon eenvoudig te onderhouden.

Talrijke decoratiefolies

Voor iedereen die prijs stelt op een natuurlijk uiterlijk zonder te moeten afzien van de voordelen van moderne raamtechniek, zijn er kunststoframen met het uiterlijk van hout. Decor-ramen beschikken over alle positieve eigenschappen van moderne kunststoframen en tegelijkertijd over het decoratieve effect van hout.

Aluminium bekleding

Ramen uit het profielsysteem S 9000 en aluminium bekleding combineren de voordelen van de materialen aluminium en kunststof. Een hoge functionaliteit en een modern, designgericht aluminium uiterlijk verlenen gebouwen daarmee een vleugje exclusiviteit, met daarbij de uitstekende warmte-isolatie van kunststof raamsystemen. Kunststoframen met gekleurde aluminium bekleding zijn niet alleen bestendig en robuust, maar ze bieden tegelijkertijd uitgebreide mogelijkheden voor een individuele kleurrijke vormgeving.

HET ACRYLCOLOR-KLEURENPALET