PROFIELSYSTEEM S 8000 IQ

GEALAN S 8000 NL PLUS

Een plus voor bouwdiepte en mogelijkhedenNL-Plus

Combinatie van de profieltechnologie en de hoogste eisen van de Nederlandse markt. Zachte contouren en smalle aanzichtbreedtes leiden tot optisch evenwicht en bevallige proporties. Technisch blijft met het GEALAN NL plus geen wens onvervuld.

Bouwdiepte, kamervorming en detailconstructies voldoen aan alle verwachtingen betreffende geluid- en thermische isolatie, statica en inbraakpreventie. Door de hoge compatibiliteit met andere GEALAN systeemfamilies en goede isolerende beglazing is een EPC van 0,4 op eenvoudige wijze te behalen.

GEALAN Houtlook

Het rechte profiel voor kozijnen in hout-optiek
De kubusvormige profielserie van GEALAN: Houtlook. Het systeem voor de Nederlandse markt als aanvulling op het vertrouwde S 8000 NL plus systeem.

GEALAN Houtlook geeft de architect nog meer keuzemogelijkheden in esthetische uitstraling door de rechte kubus-vorm. De haakse verbindingen zijn optisch gelijk aan het traditionele Nederlandse houten kozijn. Het rechte kubusvormige design benadert perfect de markante uitstraling van het houten kozijn, maar dan gecombineerd met de bekende hoogstaande specificaties van kunststof kozijnen. GEALAN biedt met het kubusvormige Houtlook-systeem de oplossing voor renovatie van authentieke verticale schuiframen met de voordelen van kunststof. Bovendien oogt het kozijn door het verspringend bovenlicht als een origineel houten schuifraam en voldoet aan de laatste technische eisen.

VOORDELEN VAN S 8000 IQ

Efficiëntie als principe

Het profielsysteem S 8000 IQ is een bewijs van de consequentie marktoriëntering van GEALAN. Bij de constructie van dit aanslagdichtingssysteem met een inbouwdiepte van 74 mm stonden efficiëntie en optimaal materiaalgebruik centraal – voor de probleemloze en economische verwerking door het raamvakbedrijf.

 • De inbouwdiepte van 74 mm zorgt voor een goede warmte- en geluidsisolatie
 • Grote hoofdkamer voor het gebruik van grote stalen verstevigingen
 • De qua materiaal geoptimaliseerde profielgeometrie spaart hulpbronnen en daarmee het milieu
 • Slechts één stalen versteviging voor kozijnen, vleugels en posten
 • Naar keuze verbeterd ruimteklimaat en verhoogd wooncomfort door het gepatenteerde ventilatiesysteem GECCO – voor een regelmatige uitwisseling van buiten- en binnenlucht
 • Verkrijgbaar in talrijke acrylcolor-kleuren en (hout-)decoratiefolies

8006x8092_RAL7016

Statica: op grote schaal plannen

Bij de ontwikkeling van het systeem S 8000 IQ is veel aandacht geschonken aan de stabiliteit van het profiel. De hoofdkamer voor de opname van de stalen versteviging heeft een passende grootte gekregen.

Het resultaat is een zeer hoge buigstijfheid van de standaardversteviging, die weer ten goede komt aan de stabiliteit van het profiel. Daardoor staat niets de realisering van grotere elementen in de weg en kan het raambouwbedrijf ook voldoen aan de vraag naar grote ramen.

s8000iq-max_1

 • De maximale hoogte van de raamelementen is afhankelijk van de raambreedte en het daaruit voortvloeiende totale oppervlak.
 • Bij ramen met grote oppervlakken werken sterke krachten in op de raamelementen.
 • Stabiele stalen verstevigingen zorgen voor een hoge buigvastheid en maken de realisatie van grote ramen mogelijk.

FLEXIBELE OPBOUW MET MEERDERE KAMERS

8006x8092_RAL7016_details

S 8000 IQ met 5 kamers

 • Een uitstekende stabiliteit door grote stalen verstevigingen in de kozijnen en vleugels
 • Zeer makkelijk schoon te maken door een groot gedimensioneerde kozijnsponning
 • Naar keuze in een uitvoering met verspringende vlakken met een tweevoudig afgeschuinde glaslat of in een half verspringende uitvoering met ronde glaslat.

8003x8094-2

S 8000 IQ met 6 kamers

 • Uitstekende warmte-isolatie door zes kamers in kozijn en vleugel
 • Zeer makkelijk schoon te maken door een groot gedimensioneerde kozijnsponning
 • Naar keuze in een uitvoering met verspringende vlakken met een tweevoudig afgeschuinde glaslat of in een half verspringende uitvoering met ronde glaslat.

8006x8076VOORDEUR IN HET SYSTEEM S 8000 IQ

Grote stalen versteviging

Voor het verkrijgen van de benodigde statische kenmerken heeft GEALAN de verbindingsstukken van de voordeur in het systeem S 8000 IQ zo geplaatst dat de opname van een zo groot mogelijke versteviging mogelijk is. Door deze speciale plaatsing van de verbindingsstukken bij een inbouwdiepte van 74 mm kan staal worden gebruikt met een 30% hogere buigstijfheid. De verstevigingen zijn reeds voorbereid op een snellere slotmontage. De in andere GEALAN-systemen reeds bewezen drempelhouders zorgen er ook in het profiel S 8000 IQ voor dat een aansluitende verbinding van voordeurkozijn en drempel mogelijk is.

Uitgebreide accessoires

Om de torsieweerstand en de hoekvastheid van de voordeurvleugel duidelijk te verbeteren, zijn passende lashoekverbinders leverbaar. De uitgebreide accessoires maken de bouw van alle gangbare varianten van voordeuren mogelijk. In het voordeurprofiel zijn alle normaal in de handel verkrijgbare beslagen en slotdelen in te bouwen en is de toepassing van gebruikelijke vullingen tot 46 mm mogelijk. Voordeuren uit het systeem S 8000 IQ kunnen naar binnen of naar buiten openend worden gemaakt. Het voordeurprofiel is standaard verkrijgbaar in talrijke acrylcolor-kleuren en (hout-)decoratiefolies.

8006x8076x2595_98420

Voordeur- en balkondeurdrempel voor gehandicapten

De S 8000 voordeur- en balkondeurdrempel is door de inbouwhoogte van slechts 20 mm geschikt voor gehandicapten. De drempelafdekking van aluminium zorgt voor een hoge mate van ongevoeligheid, meerdere afdichtingsniveaus en een in de hoek geïntegreerd afdichtblok met tegenstuk voor een grote afdichting.

 • Uitstekende warmte-isolatie – optimaal isothermverloop
 • Beslagdelen van de balkondeur en de tweevleugelige deurconstructie zijn vlak geïntegreerd
 • Alle montagevarianten zijn mogelijk (montage tussen de posten of als ondergeschroefde variant)
 • Drempel geschikt voor systemen met een inbouwdiepte van 74 mm en 83 mm
 • Hoge weerstand tegen slagregen door een specifiek gevormde externe afdekplaat evenals meerdere afdichtingsniveaus
 • De afdekking van de drempelhouder bedekt de montageschroeven in de sponning